Webers Værft

Theobald Weber købte området Gammel Hestehauge ved Svendborg i 1870. Han var iværksætter og en ivrig sejlsportsmand og ønskede sig sit eget værft. Det oprettede han sammen med bådebygger Hans Poulsen, men det var først, da Theobald Webers søn Sophus kom til, at værftets aktiviteter tog fart.

I 1941 købte Henry Rasmussen værftet af Sophus Weber. Hans Poulsen havde på dette tidspunkt etableret sit eget værft på Frederiksøen ved Svendborg Havn. Henry Rasmussen var udlært på Webers Værft og havde i en årrække arbejdet i Tyskland, var blevet tysk gift og havde grundlagt et værft i nærheden af Bremen. Under besættelsen lød der kritiske røster af Henry Rasmussens tætte samarbejde med den tyske marine. Efter krigen mistede Henry Rasmussen værftet og indtægterne tjent på de tyske ordrer. Han forstod aldrig den behandling, han fik, og flyttede tilbage til Tyskland.

 

Værftet blev i 1949 omdannet til en karosserifabrik. I 1970 vendte værftsdriften for en stund tilbage til Gammel Hestehauge, da der blev startet en produktion af glasfiberbåde. Oliekrisen slukkede drømmene for den nye værftsejer, og i 1975 var det definitivt slut. Der er nu bygget kollegieværelser i dele af den tilbageblevne bygning.Webers Værft

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Webers Værft.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.