Vemmenæs Færgested

På det smalleste sted på strædet mellem Tåsinge og Langeland ligger på Tåsinge-siden et lille færgested. Hvor længe, der har været sejlads fra Vemmenæs, vides ikke, men allerede i 1531 nævnes det, at det er bønderne på Tåsinge, der har pligt til at opføre og vedligeholde en skibsbro ved Vemmenæs.

En dampskibsrute fra Svendborg til Rudkøbing lukkede næsten ned for aktiviteten fra Vemmenæs, men for det stigende antal bilister mellem Svendborg og Rudkøbing var der tid og penge at spare ved at benytte den lille færgehavn. I 1925 grundlagde man Rudkøbing-Vemmenæs Færgen A/S, og færgen Vemmenæssund sejlede 5-6 biler over pr. overfart til en pris af 4 kr. pr. bil. Behovet for en større færge indtrådte hurtigt, for trafikken steg dramatisk. I 1956 overførte man således 300.000 biler pr. år.

 

I 1958 besluttede man at bygge en lavbro fra Tåsinge til Siø og en højbro fra Siø til Langeland. Med indvielsen af Langelandsbroen den 10. november 1962 var det slut med færgeoverfarten Rudkøbing-Vemmenæs.Vemmenæs Færgested

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Vemmenæs Færgested.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup og billedkunstner Ole Lejbach.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.