Sybergs Atelier

I 1902 købte maleren Fritz Syberg (1862-1939) Pilegården uden for Kerteminde. I byen boede også hans nære ven Johannes Larsen. De var hovedfigurerne i den gruppe af kunstnere, vi i dag kalder Fynbomalerne. Begge kunstneres hustruer var også aktive kunstmalere.

Pilegården havde tidligere været en firlænget gård, der nu kun bestod af stuehuset. Syberg fik bygget et atelier, som han placerede et stykke fra huset, så hans billeder ville være i sikkerhed i tilfælde af brand. Til Pilegården hørte en stor have, der blev en væsentlig del af Sybergs motivunivers. Modellerne var børnene og hustruen, og Syberg skildrede livet og dagligdagen.

 

Efter Sybergs død overtog sønnen Franz Pilegården. I 1955 nedbrændte huset. Franz døde som følge af overanstrengelse, da han kæmpede for at redde så meget ud af huset som muligt. Hans hjerteproblemer kunne ikke klare belastningen. I dag ligger Sybergs atelier midt i bebyggelsen Sybergs Have, der er vokset frem og har slettet mange af sporene efter Pilegården.Sybergs Atelier

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Sybergs Atelier.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup og billedkunstner Ole Lejbach.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.