Otterup Geværfabrik

Hans Schultz nedsatte sig som trædrejer i Otterup i 1889, men det var en helt anden interesse, der skulle blive hans levebrød. I 1904 grundlagde han det, der skulle blive Otterup Geværfabrik. Hans Schulz var nemlig en ivrig og dygtig skytte, der var aktiv i den lokale skytteforening. Han kunne også noget med geværer. Det rygtedes snart i skyttekredse, at i Otterup kunne Hans Schultz forbedre sigtemidlerne og træfsikkerheden på dit gevær.

Virksomheden voksede hurtigt. I 1908 blev Niels Larsen partner i virksomheden, og tre år senere grundlagde de også Dansk Ammunitionsfabrik A/S. Når man købte et gevær fra fabrikken i Otterup, fik man ikke kun høj kvalitet. Man kunne sammensætte geværet helt efter eget ønske. Geværerne var kendetegnet ved, at riflingen i geværløbet var lavet ved en lang og møjsommelig proces, der tog op mod to timer. Til gengæld fik man et meget træfsikkert gevær.

 

Grundigheden i produktionen kombineret med øget konkurrence og tabte udbud stillede fabrikken i en vanskelig situation. Et Otterupgevær tog så lang tid at lave, at prisen ganske enkelt blev for høj, og da De Danske Skytteforeninger opgav 40 års uafbrudte leverancer fra Otterup Geværfabrik, måtte virksomheden dreje nøglen i 1994.Otterup Geværfabrik

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Otterup Geværfabrik.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup og billedkunstner Ole Lejbach.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.