Marslev Mejeri

Marslev Mejeri blev opført i 1875, og blev opkøbt at Marius Boel i 1914. Han eksperimenterede med produktionen af skimmelost af komælk. Frankrig var allerede på dette tidspunkt kendt for Roquefortost, men den blev produceret af fåremælk. I slutningen af 1930erne fik franskmændene monopol på navnet Roquefort, og Marius Boel måtte derfor finde på et andet navn til sin opfindelse. Valget faldt på Danablu.

På Marslev Mejeri blev der dyrket skimmelkulturer på franskbrød. Når skimmelen var vokset frem, blev den kværnet på en kaffe kværn, og derefter blev ostene podet med kulturerne. Det var en proces, hvor man skulle være omhyggelig og tålmodig. Marius Boel opkøbte flere mejerier, og efterhånden åbnede eksportmarkedet sig for den danske Danablu.

 

I 1951 solgte Marius Boel Marslev Mejeri til Fynske Andelsmejeriers Oste- og Kondenseringsfabrik. Fabrikken eksisterede frem til 1982, og Marslev Mejeri lukkede. Efter en årrække, hvor bygningerne stod tomme, blev de overtaget af N.S.T. Fiskeeksport, der indrettede en filetfabrik på stedet. Udover filetering lavede de også klipfisk. I dag står bygninger tomme.



Marslev Mejeri

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Marslev Mejeri.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.