Lunghøj Piske- og Stokkefabrik

Rasmus Nielsen voksede op på en fattiggård og kom som 7-årig ud at tjene for ikke at ligge sognet til last. På trods af den hårde start på livet lykkedes det ham at grundlægge Lunghøj Piske- og Stokkefabrik ved Gelsted. En fabrik der i sin storhedstid var Skandinaviens største.

I 1874 grundlagde han virksomheden, der hurtigt voksede sig stor. Man udstillede på messer i ind- og udland, og handelsrejsende besøgte forretninger landet over for at få dem til at forhandle de fine stokke og piske fra Lunghøj. Virksomheden havde hele 25 forskellige piske i sortimentet og lige så mange stokke.

 

1. Verdenskrig bød på store udfordringer for fabrikken. Efterspørgslen efter produkterne steg, men der kunne ikke skaffes råvarer til fabrikationen. Leveringskrisen betød naturligvis faldende omsætning. En yderligere belastning var den nødvendige investering i nyt materiel. Forsøg med andre produkter som piber og frugtkasser slog ikke an. I 1932 måtte fabrikken, der havde været livsnerven i det lille samfund Lunghøj, lukke.Lunghøj Piske- og Stokkefabrik

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Lunghøj Piske- og Stokkefabrik.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup og billedkunstner Ole Lejbach.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.