Korinth Kro

Korinth Kro blev kongelig privilegeret kro i 1801. Inden da havde bygningen fungeret som både spindeskole for unge piger og som provinsens første lærerseminarium, mens man færdiggjorde byggeriet af Bernstorffsminde.

Navnet Korinth stammer fra udskiftningen af Brahetrolleborgs jorder. Johan Ludvig Reventlow og hustruen Sybille navngav sammen med vennen, digteren Jens Baggesen, alle jordlodder. De fik klassiske græske navne.

 

Da jernbanen kom igennem området, blev der anlagt en station, og byen, der voksede frem, blev kaldt Korinth efter kroen, hvor der også var posthus og købmandsforretning. Kroen var beregnet for rejsende, der havde brug for et måltid og et sted at overnatte. Først senere blev den et sted, hvor egnens beboere gik hen for at drikke eftermiddagskaffe eller holde konfirmationsfesten.

 

Korinth Kro var en aktiv del af den lille by. Der blev holdt juletræsfester, vælgermøder, filmfremvisninger, og i mange år var der danseskole. Da Tupperware holdt sit indtog i Danmark, kom busser med potentielle kunder til Tupperwareparty på Korinth Kro. Men ganske stille sygnede kroen hen. I 2008 smed de sidste kroværter håndklædet i ringen. Kroen var i flere år truet af nedrivning, men en lokal gruppe er i gang med en redningsplan, der skal redde den smukke bygning.Korinth Kro
Korinth Kro

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Korinth Kro.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.