Høkeren i Skovby

I 1903 byggede Jens Christian Eriksen hus på Skovbygade i den lille landsby Skovby på det nordlige Ærø. Han havde overtaget moderens høkerforretning, der havde eksisteret andetsteds i den lille by siden midten af 1800-tallet. Nu kom forretningen til at ligge i forlængelse af hjemmet, hvor familien snart også talte fire børn. Desværre døde Jens Christian Eriksen i en tidlig alder, og hustruen Karen måtte drive forretningen videre med hjælp fra sine børn.

Arbejdet sled på Karen, og i 1950 overtog sønnen, Hans Ejler, høkerforretningen. Dengang var Skovby en driftig by med mejeri, skole, bager og forskellige håndværksmestre. Den nye høker blev hurtigt byens midtpunkt. Det blev stedet, hvor man lige fik en sludder og fik vendt verdenssituationen.

 

Det var en velassorteret forretning, ganske som en høker skal være. I 1970 blev forretningen udvidet og rykket til husets anden ende. Nu var det en selvbetjeningsbutik, og kunderne kunne benytte de nyindkøbte indkøbsvogne. Men truslen fra store dagligvarekæder blev større og større i slutningen af 1990erne, og i 2007 valgte Hans Ejler Eriksen at dreje nøglen. Han var da langt over pensionsalderen og havde været høker i 57 år.



Høkeren i Skovby

 

Film fra Festival 2017



Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Høkeren i Skovby.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup og billedkunstner Ole Lejbach.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.