Høkeren i Skovby

"Høkeren" var i mange år et samlingspunkt for beboerne i Skovby. Det var her, man handlede ind og småsludrede med de andre øboer. I dag er købmandsbutikken lukket, men købmanden - eller "høkeren" - bor her stadig.

Købmandsbutikken “Høkeren” var i mange år et samlingspunkt i Skovby. I 2007 lukkede butikken, men det er stadig sådan, at langt de fleste beboere på Ærø kender og har minder fra “Høkeren”, fordi de er kommet i butikken. Og selv om butikken “Høkeren” er lukket, bor den nu efterhånden aldrende købmand stadig i en privat bolig, som har tilknytning til den nu nedlagte købmandsbutik.

Betegnelsen ”høker” bruges næsten ikke i dag, men oversat til nutidsdansk betyder en høker en købmand. Oprindeligt var en høker en omvandrende småhandlende, men i løbet af 1800-tallet begyndte høkerne at have egentlige butikker, hvor folk kunne komme og købe varer. Skovby, hvor ”Høkeren” ligger, befinder sig cirka fire kilometer øst for Søby. En stor del af husene er velrestaurerede med blik for den oprindelige byggestil. Forfatteren og fortælleren Thomas Winding var af de kendte beboere i Skovby. Han boede her frem til sin død. Her kan du læse en stemningsbeskrivelse, han har skrevet til information i 1998 om Høkeren og Høkerens betydning i Skovby: www.information.dk

 

Høkeren ligger på Skovbygade 19, 5985 Søby.Høkeren i Skovby
Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Når du kommer frem


Her kan du finde info om mad, toiletter og andre vigtige ting, når vi kommer nærmere Mod.Strøm-festivalen.