Hesbjerg Slot

Hesbjerg Slot blev bygget i 1880-81 af boghandler H. C. A. Milo fra Odense. Han døde dog straks efter færdiggørelsen, og slottet fik efterfølgende mange ejere.

I 1957 købte teologen Jørgen Laursen Vig Hesbjerg Slot. Han oprettede en højskole og et studenterkursus i bygningerne. Samtidigt med undervisningen var der praktisk arbejde med landbruget. Hvis man lagde timer på stedet, fik man sit ophold på skolen billigere. I 1964 grundlagde Laursen Vig Hesbjerg Peace Research College, et center for fredsforskning, der stadig eksisterer.

 

Laursen Vig havde en drøm om at etablere et nonnekloster på Hesbjerg. Han nærede stor sympati for alle trosretninger og rejste vidt omkring for at studere dem. Den russisk ortodokse kirke takkede ja til at oprette et kloster på slottet, og i 2002 ankom søster Ambrosia til stedet. Men ved Laursen Vigs død i 2005 var der endnu ikke kommet ret meget gang i planerne. I sit testamente overlod Laursen Vig slottet til den russisk ortodokse kirke, mens Hesbjerg Fonden skulle varetage alle øvrige interesser. Der er endnu ikke oprettet et nonnekloster på Hesbjerg, og søster Ambrosia er nu bosat på Baagø.Hesbjerg Slot

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Hesbjerg Slot.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.