Friluftsscenen i Rudkøbing

Første gang det blev diskuteret, om der skulle etableres en friluftsscene i Rudkøbing, var i 1908. Takket være købmand Gislason, som var med i vandværkslauget, blev scenen til noget.

Friluftsscenen, der ligger i Hine Anlæg, blev etableret på noget af det jord, som blev frigivet i forbindelse med, at Vestre Hine Mølle og Østre Hine Mølle blev nedlagt. Ud over den tønde land, som der blev udpeget til at skulle være hjem for friluftsscenen, blev der også bygget et bryggeri i 1885, og Rudkøbing Vandværk fik også plads, hvor de hedengangne møller engang stod. Selve åbningen af anlægget med friluftsscenen skete i 1925, og i 1948 blev et nyt og smukkere anlæg opført af Rudkøbing by. I den anledning indviede Det Kongelige Teater scenen. Igennem årene har anlægget blandt andet huset midsommerfester, grundlovsarrangementer og Hine Amatørscene.

 

Friluftsscenen ligger i Hine anlæg ved Spodsbjergvej 82, Rudkøbing. Et pejlemærke er vandtårnet, som står tæt ved friluftsscenen.

 Friluftsscenen i Rudkøbing
Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Når du kommer frem


Friluftsscenen ligger i Hine anlæg ved Spodsbjergvej 82, Rudkøbing. Et pejlemærke er vandtårnet, som står tæt ved friluftsscenen. Friluftsscenen ligger der, hvor der står 18h på nedenstående kort.


Her kan du finde info om mad, toiletter og andre vigtige ting, når vi kommer nærmere Mod.Strøm-festivalen.