Fangel Motorbane

Fangel Motorbane blev indviet på en regnfuld dag i maj 1946. Alligevel fandt ca. 5000 mennesker vej til voldene omkring banen. Motorsporten havde kronede dage i 1950erne. Der var endnu ikke konkurrence fra fjernsyn, og når der var motorløb i Fangel, var det en udflugt for hele familien. Man medbragte madkurv og nød de spændende løb.

Fangelbanen var usædvanlig med dens 600 meter rundt. Normalt var en speedwaybane 350 meter. Derudover var banen bred nok til, at otte speedwaykørere kunne stille til start i modsætning til de sædvanligt fire. Der blev også kørt forskellige slagt billøb på banen, bl.a. stock car. På trods af banens længde havde publikum et glimrende udsyn. De høje, græsklædte volde rundt om banen gav mulighed for at følge aktiviteten hele vejen.

 

I slutningen af 1970erne begyndte tilskuerne af svigte Fangelbanen, og det blev svært at finde sponsorere. Tilflyttere til den lille by Fangel fandt også støjen ulidelig. I 1985 kørtes det sidste motorcykelløb på banen. Ti år senere var det uigenkaldeligt slut, da de sidste biler kørte ræs.Fangel Motorbane

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Fangel Motorbane.


Billederne er taget billedkunstner Ole Lejbach og skribent Ann Ammons.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.