Faaborg Slagteri

I 1887 åbnede Danmarks første andelsslagteri i Horsens, og allerede året efter fulgte Faaborg efter. Det engelske marked blev grundlaget for det helt store bacon-eventyr. Produktionen blev hurtigt mekaniseret, så man kunne følge med efterspørgslen, og samtidigt lettede man det hårde arbejde for slagteriarbejderne.

Efterhånden blev det nødvendigt at tænke nyt. I Faaborg valgte man at fokusere på færdigretter, og Faaborg Middagsretter så dagens lys. Kvinderne var kommet på arbejdsmarkedet, og der kom efterhånden køleskab og fryser i de fleste hjem. Færdigretter blev en populær løsning, når aftensmaden skulle klares.

 

Allerede i 1960erne stod det klart, at ikke alle slagterier kunne overleve. En lang række fusioner blev løsningen, og Faaborg Slagteri endte som en del af Danish Crown. I 2014 kom nyheden om lukningen af Faaborg Slagteri. Danish Crown valgte at afvikle det 127 år gamle slagteri. I dag er nedrivningen af størstedelen af slagteriets bygningsmasse i gang.


Faaborg Slagteri
Faaborg Slagteri

Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Faaborg Slagteri.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup og billedkunstner Ole Lejbach.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.