Assensbanen

Det første tog kørte på Assensbanen den 1. juni 1884. Banen fik enorm betydning for udviklingen af det vestfynske område, hvor virksomheder som teglværker, gartnerier og mejerier skød frem overalt. Assens Sukkerfabrik, der også åbnede i 1884, blev banens største kunde.

De små stationsbyer oplevede tilflytning og forretningslivet trivedes. Byer som Nårup, Flemløse, Ebberup og Glamsbjerg blomstrede op. I tilknytning til stationerne kom gæstgiverier, købmænd, håndværksvirksomheder og skoler.

 

I 1966 blev Assensbanen en af mange lokalbaner, der måtte lukke på grund af svigtende passagertal. Godstrafikken på banen fortsatte dog frem til 1994. Lukningen af banen betød også nedgangstider for mange af de små stationsbyer, hvor den ene forretning efter den anden drejede nøglen om. Kun Glamsbjerg klarede skærene og huser i dag en lang række uddannelsesinstitutioner.

 

Banelegemet er i dag fortsat intakt, og det er muligt at tage turen fra Tommerup til Assens på skinnecykel og nyde kulturmiljøerne og naturen undervejs.Assensbanen

 

Film fra Festival 2017Der er ingen events på denne lokation

Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen


Se flere billeder fra ekspeditionen til Assensbanen.


Billederne er taget af forfatter Jens Blendstrup og billedkunstner Ole Lejbach.


Klik her for at gå til snapshot-galleriet.