30 fynske steder

I foråret 2017 besøgte billedkunstneren Ole Lejbach og forfatteren Jens Blendstrup 30 fynske steder, der hver gemmer på en historie. Hvert af stederne er nemlig blevet forladt af deres oprindelige funktion. Men historien lever videre på stedet, hvad enten det i dag forfalder eller har fået nye funktioner.

Ole Lejbach og Jens Blendstrup har på hvert af de 30 steder – 3 steder i hver af de 10 fynske kommuner – forsøgt at indfange fortidens tilstedeværelse og har omsat dette til nye fortællinger i deres fabulerende kunst i form af henholdsvis store tegninger og korte fiktive fortællinger. Med på ekspeditioner var også projektmedarbejder Ann Ammons, der i korte artikler fortæller stedernes faktiske historie. Fotografier, tegninger, fiktive tekster og artikler samles i en stor bogudgivelse, der udkommer d. 9. marts 2018. Desuden præsenteres billeder og uddrag af tekster i en stor udstilling på Odense Havn i foråret 2018. Ligeledes i foråret 2018 drager Jens Blendstrup og Ole Lejbach atter en omgang rundt på Fyn, Ærø og Langeland, denne gang for at holde tegne- og fortælleshows.

Find billeder, tekst og videoer for hvert af stederne i menuen til venstre.

Den Fynske Kulturarvsekspedition
Læs mere om Den Fynske Kulturarvsekspedition.

Festival 2017
Til Mod.Strøm-festivalen i september 2017 blev antallet af steder kogt ned til 9 hovedlokaliteter: Beldringe Flyveplads, Slipshavn, Hvidkilde Savværk, Muus-Siloen, Assensbanen, Hesbjerg Slot, Friluftscenen i Hine Anlæg, Høkeren i Skovby og Polymeren.

Kort
På kortet herunder kan du klikke på de 30 steder. Her finder du info om hvert af stederne, billeder samt videoer.