Roadshow

Fyns forladte kulturarv fik nyt liv
Der var mulighed for at møde billedkunstner Ole Lejbach og forfatter Jens Blendstrup, der har været på ekspedition til det 20. århundredes forladte kulturarv på Fyn, Ærø og Langeland.  De besøgte 30 steder og hvert af stederne er nemlig blevet forladt af deres oprindelige funktion. Men historien lever videre på stedet, hvad enten det i dag forfalder eller har fået nye funktioner.

Ekspeditionsaftener
Billedkunstner Ole Lejbach og forfatter Jens Blendstrup fortalte, fabulererde, digtede og tegnede videre på deres møde med fantastiske fynske steder, der blev forladt.
Blendstrup og Lejbach har i alt besøgt 30 steder på Fyn, Langeland og Ærø. Alle stederne har i løbet af de sidste 100 år oplevet at miste deres oprindelige funktion – nogle er efterfølgende blomstret op med nye funktioner, andre er visnet hen. Men alle stederne gemmer på deres egne unikke historie med enestående skæbner og begivenheder. Ole Lejbach og Jens Blendstrup giver skæbner, fortællinger og begivenheder nyt liv! Til arrangementerne læste Jens Blendstrup op af udvalgt passager fra sine tekster, og Ole Lejbach viste eksempler fra den kunstneriske proces og de endelige værker. Endelig gav de to i fællesskab publikum et indtryk af hvilket potentiale for ideer, fantasi og fynsk identitet, der venter, når man opsøger det 20. århundredes forladte kulturarv – ekspeditionsfortællingerne var suppleret af korte film fra mødet med den forladte kulturarv.

PROGRAM
27/2-18: Langeland Bibliotek i Rudkøbing.
28/2-18: Kerteminde Kino.
1/3-18: Otterup Geværfabrik.
20/3-18: Tobaksgaarden i Assens.
22/3-18: Historiens Hus i Odense.
3/4-18: Borgerforeningen Kulturhus Svendborg.
4/4-18: Korinth Kro.
5/4-18: KulturØen i Middelfart.
10/4-18: Bastionen i Nyborg.
12/4-18: Det Gamle Værft i Ærøskøbing.

Kontaktinfo