Mod.Strøm-Festival

Mod.Strøm er et innovativt kunst- og kulturprojekt. Første del af projektet kulminerede med en fynsk festival fra 8.-17. september 2017.

Her kan du finde inspiration til, hvordan du kan revitalisere dit lokalsamfund gennem brugerskabt kunst og kultur: Mod.Strøm – Best Practise – katalog.                                        

Read in english

Formålet med festivalen var blandt andet at sætte fokus på det kreative potentiale, der findes på Fyn og øerne. Under festivalen blev mere end 30 kunst- og kulturprojekter udfoldet på smukke, glemte og interessante steder.

Da Mod.Strøm-festivalen løb af stablen, fik børn, unge og voksne mulighed for at se og opleve alt lige fra ildspyende drager på Assensbanen over en musikalsk fortælling om sko på Polymeren til en musikdramatisk installation med nycirkus, lydbilleder og russisk kormusik på Hesbjerg Slot. 33 projekter blev udvalgt til at udgøre den kunstneriske og kulturelle rygrad i festivalen, som havde til formål at vise det kreative potentiale, som Fyn og øerne rummer, samt at skabe en debat om områdets kulturelle og kulturhistoriske værdier og kvaliteter. Nitten ud af de 33 projekter blev afviklet på steder, som borgere har udpeget som værende glemte eller forladte, men fyldt med potentiale, mens de resterende 14 projekter blev til såkaldte pop-up projekter, der var strøet ud over de ni fynske kommuner, der deltog i festivalen. Fælles for de 33 kunst- og kulturprojekter var, at ambitionsniveauet var højt, og at mange af dem var publikumsinvolverende. Dertil kommer, at der var en stor kunstnerisk bredde i projektpuljen.

Mod.Strøm blev afsluttet den 17. september 2017, men hvis du gerne vil genbesøge festivalen i ord og billeder, kan du klikke her: Mod.Strøm – et tilbageblik

Konference
I forbindelse med festivalen afholdtes også en konference. Læs mere om denne her: Konference

Kontaktinfo