• Ole Lejbach og Jens Blendstrup

Ole Lejbach og Jens Blendstrup

I 2011 opstod et frugtbart samarbejde mellem billedkunstneren Ole Lejbach og forfatteren Jens Blendstrup. Igennem flere år rejste de riget rundt for at opsøge Danmarks ældgamle egetræer og give dem nyt liv i billeder og tekst.

Til Mod.Strøm er Jens Blendstrup og Ole Lejbach atter på togt. Denne gang går turen til 30 forladte steder på Fyn, Langeland og Ærø.

Jens Blendstrup fortæller: Det hele startede med, at Ole ringede til mig i 2011. Han fortalte, han tegnede på nogle egetræer; om jeg ville være med? Det ville jeg ikke. Jeg kunne ikke kende forskel på en eg og en bøg, svarede jeg. Men så inviterede han mig hjem og viste mig sine første 10 billeder, og jeg var solgt med det samme. Han var jo besat, og dagen efter var jeg også besat! Siden har vi så rejst land og rige rundt. Nu også med kulturarvsekspeditioner til det ganske Fyn. Da Mod.Strøm poppede op, så vi på hinanden og tænkte: det skal vi være med i! Heldigvis var der flere, der var enige, og nu har vi 5 mand høj været afsted i Oles nye autobil :) Og det er så blevet til de her 30 spændende rejser til fjerne og mindre fjerne egne på Fyn, i frost og tø og højsommer. Fra piske og stokkefabrikker til forladte fattiggårde og opbragte diskoteksfærger, der sejlede på Storebælt for ikke særligt længe siden. Vi besøger dem alle på skrift og med blyant. Og det har dælme været spændende!


Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Snapshots fra ekspeditionen