Udstilling: Holm & Kalv

Som del af Mod.Stroem har kunstner, forfattere og videnskabsfolk besøgt små, forladte øer langs de fynske kyster. Det er der kommet en bog og en udstilling ud af.

Togtet

I sommeren 2017 sejlede museumsskibet Rylen endnu en gang en tur rundt om Fyn. Målet var at besøge de mange små fynske holme, som i dag er uden fast beboelse. Ombord var kunstnerskipper Jens Bohr, og med sig havde han en lang og skiftende række af forfattere, kunstnere, journalister og videnskabsfolk. På et udvalg af øerne var også TV2 Fyn med, og retur på farbar havn sendte de live om Fyns forladte holme. Togtet rundt om Fyn faldt i to etaper: 8.-15. juni gik turen til det nordlige Fyn, og 3.-18. august stod det østlige, sydlige og vestlige Fyn for tur.

Se indslag på TV2 Fyn om Rylens sejlads til forladt fynske holme:

Bogen

Deltagerne på sejladsen bidrog til bogudgivelsen som udkommer 30. november 2018 med titlen Holm & Kalv. Opdatering følger snarest.

Udstillingen

Togtet er blevet til en kunstudstilling, der vises på Johannes Larsen Museet fra 1. december 2018 til d. 17. marts 2019. På udstillingen kan man se værker af de deltagende billedkunstnere, der har søgt inspiration fra togtet og øhavet.

Læs mere om udstillingen Holm og Kalv her: http://www.johanneslarsenmuseet.dk/planlaeg-besoeg/kalender/2018/holm-og-kalv/.

Den Fynske Kulturarvsekspedition er støttet af Albani Fonden

 

 

Kontaktinfo