På udflugt i oplysningstiden

Spis på greve Johan Ludvig Reventlows smukke picnic- og udflugtssted og lyt til musik fra oplysningstiden sidst i 1700-tallet på Brahetrolleborg og ved Nørre sø.

Brahetrolleborg kirke og Museumsgruppen ved Gærup Skolemuseum inviterer alle til at tage med på en udflugt i oplysningstiden. Turen starter ved Brahetrolleborg Kirke kl. 14.00, hvorfra turen går på cykel eller i bil til Rantzausholm ved Nørre sø. Her samles alle på stedet, hvor greve Johan Ludvig Reventlow i 1780’erne fik indrettet et picnic- og udflugtssted. Stemningen fra dengang genskabes, mens man spiser i det fri. Undervejs fortæller sognepræst Ole Buhl Nielsen om greveparrets udflugter til Nørre sø bl.a. sammen med digteren Jens Baggesen, og der bliver mulighed for at hilse på greve Johan Ludvig Reventlow og fru Sybille samt lytte til den musik, som de lyttede til ved Nørre sø.Udflugten til oplysningstiden slutter i Brahetrolleborg Kirke med en minikoncert med fløjtenist Monica Schmidt Andersen og organist Tina Christiansen, som vil spille musik fra oplysningstiden.

 

Oplysningstiden på Brahetrolleborg var en tid med mange reformer og store forandringer, men også en tid for livsudfoldelse, drømme og en ny måde at være i naturen på. Vi ved fra breve fra den Reventlowske familiekreds og forfatteren Jens Baggesens dagbøger, at herskabet på Brahetrolleborg med gæster tog på picnic på halvøen Rantzausholm i Nørre sø og på Lucie ø i Nørre sø, hvor man spadserede eller roede ture og holdt picnic.


Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Når du kommer frem