Hesbjerg Revisited

Hesbjerg Revisited er en magisk rejse, hvor Hesbjerg Slot vækkes til live i en sanselig fusion af kammermusik, lysinstallationer og elektroniske lydlandskaber

Hesbjerg Revisited bliver opført den 15., 16., og 17. september fra kl. 18.30-20.

 

!Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal pladser til denne event. I alt er der plads til 150 personer, så sørg for at komme i god tid! Og tag fornuftigt fodtøj med.

 

Via Artis Konsorts bidrag til Mod.strøm-festivalen er en musikinstallation, der har fået navnet Hesberg Revisited. Hesberg Revisited er en magisk rejse, der forgår over tre aftner på Hesbjerg Slot ved Blommenslyst. Som i et eventyr vækkes slottet til live i skumringstimen, mens mørket falder på. Publikum ledes gennem slottets små og store rum til en mangfoldig, sanselig fusion af nyskrevet kammermusik, vildtvoksende artisterier, lysinstallationer, store folkekor og smukke, skæve elektroniske lydlandskaber. Publikum kommer helt tæt på og ind under huden på de optrædende kunstnere. Hesberg Revisited spejler Hesbjerg Slots historie på flere punkter. Slottets arkitektoniske renæssancestil var en anakronisme, da det blev bygget sidst i 1800-tallet. I sidste halvdel af 1900-tallet var stedet præget af sin ejer Jørgen Laursen Vigs idealistiske projekter med højskolevirksomhed, fredsforskning og et smukt, men fejlslagent forsøg på at skabe et russisk nonnekloster. Det tager installationen op i et mangfoldigt, kunstnerisk miks af renæssanceelementer, fynsk og russisk kormusik og artister, der med poesi og humor på uforudsigelig vis udforsker slottets rum. Som publikum og lokal borger har man mulighed for aktivt at medvirke. Det kan enten være som korsanger eller dokumentarist. Det er nemlig sådan, at seancen også filmes. Både af ensemblets egne teknikere og af de publikummer, der kunne tænke sig at være med. Efterfølgende samles alle indtrykkene i en video. Denne ”patchwork-video” bliver et kunstnerisk produkt i sig selv, som alle, der har lyst, kan se.

 

 

 


Hvor kommer du fra?

Skriv din adresse her...

Når du kommer frem