Bog

100 års forladt fynsk kulturarv svarer igen. 30 fynske steder, der er blevet forladt i løbet af de sidste 100 år, har givet afsæt til ny kunst og litteratur. Samtidigt fortælles de ofte glemte historier om fynske arbejdspladser, erhvervseventyr og meget andet.

“SINDSSYGT FLOT”, Kulturen på P1

***** Fyens Stiftstidende
“En smuk og veltilrettelagt bog, der vil pryde ethvert sofabord. Ikke bare på Fyn, men overalt hvor der er læsere, som fascineres af mødet med historien”, Claus Christian Koch, Fyens Stiftstidende. Læs anmeldelse.

Ikke mange kan beskrive personer og virkelighed(er) som Blendstrup, der både sanser det absurde i det alvorlige og omvendt. (…) En ganske ambitiøs udgivelse i bredformat, der giver god plads til både historier og tegninger.” Kent Skov, Dansk BiblioteksCenter.

Ole Lejbach og Jens Blendstrup har på besøgt 30 steder, der er blevet forladt på Fyn, Langeland og Ærø, og indfange fortidens tilstedeværelse. Dette har de omsat til nye fortællinger i deres fabulerende kunst i form af henholdsvis store tegninger og korte fiktive fortællinger. Billedkunstner Ole Lejbach har skabt 30 fantastiske og fantasifulde tegninger – én fra hvert af de 30 steder. Forfatter Jens Blendstrup har skrevet 30 skønlitterære fortællinger fra hvert af de 30 steder. Endelig har historisk skribent Ann Ammons fortalt stedernes faktiske historie i 30 korte artikler.

Fra bogens bagside:

Rundt omkring på Fyn og øerne ligger fortiden gemt. Fabrikker fastfrosset i tiden. Gasværker, der revolutionerede vores belysning og ændrede vores døgnrytme. Skibsmagnater, der satsede stort og tabte. Skoler, hvor kridtet knapt var tørt, og ligningen manglede svaret. Slottet, der blev rammen om en mands skæbne. Færger fra før vi fik broer og blev landfaste med fætter Kaj. Motorbaner, bygget på hvaler. Kroen, hvor det sidste asfaltbal stadig runger i de mørnede tæpper. Jernbanen, friluftsscenen, og den høje silo i Langeskov. Det var som at rejse i et landskab på vrangen. Gennem landskaber vi nok havde kendt, men aldrig gået ind i på den måde. Historien og fortællingerne kom af sig selv. De sad på frakkerne når vi kom hjem. Vi giver stafetten videre og håber mange vil få fornøjelse af at følge vores spor.

Hent rettelsesblad til bogen

Pris: 249 kr.
BESTIL BOGEN HER

 

Kontaktinfo